Jak se vařívalo u Tučků

15.01.2018 14:22

Před 100 lety byla Kutná Hora živé prosperující město, kde se v kuchyních měšťanských domů vařila jak jídla obyčejná, tak vznešenější. Vila U Varhanáře v té době byla v podstatě novostavba a rodina Tučků patřila k těm váženým a movitým - výrobě varhan se dařilo a podle toho to vypadalo i v kuchyni vily. V kuchyňských skřínkách nám zůstaly kuchařské knihy podle kterých budeme pro vás připravovat po celý rok seriál ochutnávek jídel tak, jak se vařívalo u Tučků.

První takový víkend začíná pátek 26.1. a budeme podávat toto menu. Jako komplet za 195,- Kč:

Bramborová polévka s kroupami a liškami (samostatně 45,- Kč)
Uzené s uhlířinou a kysaným zelím (samostatně 125,- Kč)
Citronový piškot se sněhem z bílků (samostatně 35,- Kč)

Doporučujeme ochutnat s vínem z kutnohorského vinařství Žáček.

Těšíme se na Vaši návštěvu a doporučujeme místa u stolu předem rezervovat na 327 536 900 nebo info@uvarhanare.cz.