Víkend s dánskou gastronomií ve Vile U Varhanáře

15.06.2017 09:29

V rámci Dnů dánské kultury, které se uskuteční v Kutné Hoře od 16. - 21. června letošního roku jsme pro vás ve Vile U Varhanáře připravili na víkend 17.- 18. června menu sestavené z dánských specialit. Těšit se můžete například na, v Dánsku všudepřítomný a nepostradatelný, smørrebrød, tedy otevřený sendvič, který je tvořen hutným tmavým žitným chlebem (rugbrød) s máslem nebo ochucenou pomazánkou, na nějž je umístěn plátek teplého či studeného masa, ryby nebo sýra a dochucen nejrůznější oblohou z čerstvé či nakládané zeleniny nebo omáčkou. Jako hlavní chod si pro vás naši mistři kuchaři připravili frikadeller - placičky z mletého vepřového masa ochucené bylinkami s omáčkou z portského vína, vinných hroznů, nakládaný kedluben s mrkví a další kořenovou zeleninou. Sladkou tečkou za dánským menu je potom plundrový koláček s vanilkovým krémem nebo meruňkovým džemem. Jídlo si budete moci vychutnat například s bílými vína z jihotyrolského vinařství Wilhelma Walcha či z kutnohorským pivem. A jako bonus zcela zdarma na vás čeká neopakovatelný výhled z terasy Vily U Varhanáře na chrám svaté Barbory a do údolí říčky Vrchlice. Těšíme se na Vás! :-)

Smørrebrød - předkrmová variace 3 ks: s nakládaným slanečkem, křenovou pěnou, koprem a ředkvičkami, s pomazánkou ze slaniny, vařeným vejcem, jablkem, koprem a červenou řepou a s remuládou, rybimi koláčky a capari.
1 por 105,- Kč

150g Frikadeller s bramborovým pyré, nakládanou zeleninou a dánskou hnědou omáčkou. 155,- Kč

Plundrový koláček s vanilkovým krémem nebo meruňkovým džemem. 1 ks 25,- Kč

(Běžný jídelní lístek Vily U Varhanáře zůstává samozřejmě také v platnosti)